Meteen naar de inhoud

Ontwikkelingen (in onderwijsland)

  Ontwikkelingen binnen het onderwijs hebben vaak grote invloed op onze cliënten. Daarom brengen we je graag hiervan op de hoogte. Wanneer de ontwikkelingen duidelijk zijn, kan hierop geanticipeerd worden. Zo komen onze cliënten verder.

  De belangrijke ontwikkelingen van de afgelopen tijd in onderwijsland laten zich vrij eenvoudig samenvatten: vrijwel iedereen kan weer fysiek onderwijs volgen.

  Scholen weer van start

  Vrijwel alle scholen zijn weer volledig open. Sinds 20 september worden in het basisonderwijs en het speciaal onderwijs klassen niet meer naar huis gestuurd wanneer er één besmetting is. Na een bijzondere tijd is dat voor leerlingen (en ook veel ouders) geweldig nieuws. Tegelijkertijd is dit ook het moment dat duidelijker gaat worden wat 1,5 jaar aan minder les heeft gedaan met de voortgang van leerlingen en studenten. Momenteel zijn wij in ieder geval hard aan de slag om de ontwikkeling van onze cliënten samen met de scholen weer optimaal te laten floreren!

  Vroegtijdig uitvallen

  Waar we hopen dat alle studenten op een prettige manier van start zijn gegaan, leert de praktijk dat een deel van de studenten binnen het eerste jaar uitvalt. Dit kan allerlei redenen hebben, waaronder andere verwachtingen van de studie. Mocht je cliënten helpen waarbij dit het geval is, bedenk dan dat dit niet hoeft te betekenen dat jouw cliënt tot september moet wachten voor een nieuwe studie. Er zijn een hoop opleidingen die ook een start in februari hebben. De moeite waard om te bekijken!

  Nieuwe collega regio Breda

  Sinds ons vorige magazine hebben we ons team mogen uitbreiden om nog meer jongeren te kunnen ondersteunen. Linda Reinshagen is inmiddels vol enthousiasme van start gegaan en ondersteunt vanuit de regio Breda graag in dossiers met onderwijshulpvragen!