Meteen naar de inhoud

Voorwoord

Om met frisse energie het jaar (bijna) te beëindigen en vol goede moed het nieuwe jaar in te gaan, presenteert LetsCo een speciale editie van het magazine die in het teken staat van Chantal Haenen (25). Chantal is paralympisch sporter en LetsCo-inspirator. We steunen haar in haar ‘reis naar Parijs’: de Paralympische Spelen van 2024. Alle collega’s bij LetsCo raken geïnspireerd door haar verhaal en doorzettingsvermogen. We hopen dat we je – na het lezen van deze special – hetzelfde gevoel mogen meegeven.

Terugblik op het sportieve jaar van Chantal
In juni 2021 pakte Chantal een gouden medaille op het onderdeel tijdrijden bij het WK in Portugal. Op de Paralympische Spelen in Tokio werd ze vierde op de tijdrit. Haar doel is om in 2024 goud te behalen tijdens de Paralympische Spelen in Parijs, en om meer overwinningen te vieren in de weg daarnaartoe. Momenteel bevindt Chantal zich tot en met april 2023 in de winterstop. Dat houdt in dat ze op dit
moment traint en werkt Momenteel bevindt Chantal zich tot en met april 2023 in de winterstop. Dat houdt in dat ze op dit moment traint en werkt aan haar fitheid, en niet deelneemt aan wedstrijden. In het afgelopen jaar heeft Chantal een behoorlijk aantal overwinningen met ons gedeeld. We zijn dan ook enorm trots op haar! Om die reden hebben we de mooiste sportmomenten van Chantal van het jaar 2022 samengesteld in één recap: een terugblik op het sportieve jaar, volgens Chantal. 

Discipline: is het trainbaar of heb je er talent voor nodig?
Soms hebben we ergens talent of aanleg voor nodig, maar veel situaties vragen om een gezonde dosis discipline. Oók de dingen doen die niet leuk zijn (en deze blijven volhouden) om uiteindelijk een gesteld doel te bereiken. Iedere dag helpen onze letsel-onderwijsdeskundigen jongeren met letselproblematiek verder in hun onderwijscarrière. Dit is dan ook een belangrijk topic voor ons werk: hoe zorgen we ervoor dat de jongere met letselklachten blijft doorzetten, ook al is de lucht niet blauw? En misschien zichzelf nieuwe gewoonten kan aanleren, ondanks alle aanwezige obstakels van het letsel? Hét artikel van deze special gaat over discipline: wat ís het? Kunnen we onszelf trainen in discipline; en kan het zo zijn dat de één in staat is meer gedisciplineerd te zijn dan de ander? Wouter Schimmel, psycholoog bij LetsCo, geeft duiding in dit verhaal, en Chantal Haenen vertelt over haar blik op discipline in de wereld van topsport en na het meemaken van een ongeval. 

We hopen jou te inspireren, en vinden het altijd leuk om te horen wat je van deze special vind. Laat dit vooral aan ons weten.

Veel leesplezier met deze LetsCo-special over Chantal Haenen!

Anne Mulders

Anne Mulders, redacteur/marketeer

Discipline: trainbaar of talent?

Een winnaarsmentaliteit is niet iedereen gegeven, maar wel trainbaar: Willen is beter dan alleen ‘moeten’.


Klik hier!

Het sportieve jaar van Chantal

Een terugblik op de mooiste sportmomenten van Chantal van het jaar 2022.


Klik hier!