Meteen naar de inhoud

Voorwoord

We beginnen met frisse energie aan 2023. Op dat we in dit jaar weer veel jongeren verder mogen helpen in het onderwijs en hen bij mogen staan in de uitdagingen die op hun pad komen.  

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Per januari verandert er namelijk het één en ander binnen onderwijsland. Zie ‘Nieuws uit het onderwijs’. Hier tref je belangrijke data, informatie, en hard en zacht nieuws. Zo stijgt de rente op de studieschuld per 1 januari en zijn er – voor het eerst sinds tijden – meer meisjes die een profiel kiezen met exacte vakken. 

 

Ook binnen LetsCo is er een hoop om over bij te praten. Als organisatie zijn we volop in beweging en is er in de afgelopen tijd veel gebeurd. Zo krijgen Geert en Esther een nieuwe functie, verwelkomden we Lisette nemen we binnenkort afscheid van Manon. Ook kwam LetsCo in het najaar in aanmerking voor een Gazellen Award van het FD. Benieuwd? Klik dan snel op ‘Ontwikkelingen binnen LetsCo’. 

 

In ‘LetsCo!’ lees je het verhaal van Jolien Roetman. Jolien vertelt over een casus waar ze nog regelmatig aan terugdenkt. De 17-jarige Mo staat voor al zijn vakken onvoldoende. Hoe dit afloopt? Klik snel hieronder op LetsCo! 

 

De ‘Chantal Special’ van eind 2022 bracht je het laatste nieuws over LetsCo-inspirator en paralympisch sporter Chantal Haenen. Heb je dit gemist – misschien vanwege de decemberdrukte? Het verhaal van Chantal over het kweken van discipline, met duiding van LetsCo-psycholoog Wouter Schimmel, lees je hieronder.

 

We hopen dat je met plezier ons nieuwe magazine leest en er inspiratie uithaalt. Wat vind je van ons magazine? Dat horen we ook graag, vinden we belangrijk. Je weet ons te vinden! 

 

Veel leesplezier! 

 

Anne Mulders

 

Anne Mulders, redacteur/marketeer

Ontwikkelingen bij LetsCo

We blijven in beweging! Er is een hoop gebeurd. Lees hier over de laatste ontwikkelingen binnen LetsCo

Klik hier!

LetsCo!

In LetsCo! blikt letsel-onderwijsdeskundige Jolien terug op een casus die diepe indruk heeft gemaakt.

Klik hier!

Nieuws uit het onderwijs

Wat staat er te gebeuren in het onderwijs? Kom erachter in ‘Nieuws uit het onderwijs’.

Klik hier!

Is discipline trainbaar of talent?

Hoe houden we vol tot we een doel bereiken? Chantal Haenen en Wouter (psycholoog) vertellen je het in dit artikel.

Klik hier!