Meteen naar de inhoud
Editie oktober 2021

Vrijwel alle scholen zijn weer volledig open en dat is goed nieuws. De ene jongere start een nieuwe studie, de ander stroomt door naar een volgend jaar of doubleert. Hoe dan ook, voor velen een frisse start die tegelijkertijd voor onzekerheid zorgt. Kan ik het wel? Is dit wel de juiste keuze? Kan ik me voldoende voorbereiden op mijn examens? Wat de start voor een impact heeft op de jongeren lees je in ons magazine bij ‘ontwikkelingen’. Natuurlijk tref je daar ook andere actualiteiten aan.

Bij LetsCo zijn we blij dat we de kans krijgen nieuwe jongeren vanaf het begin van het schooljaar verder te helpen. Het is voor ons een drukke periode door het opstarten van begeleidingstrajecten en het winnen van vertrouwen. Onze collega Grietus vertelt je in deze editie onder ‘LetsCo!’ hoe zo’n traject eruitziet, en geeft hierbij concrete voorbeelden. Maar ook krijg je meer inzicht in de belevingswereld van een client Kelsy bij ‘ik ga verder – na letsel’, die begeleid is door Béatrice. Ze is soms kritisch, wat ons doet afvragen: wat kan de letselschade wereld hiervan leren?

Tot slot vinden we het belangrijk om kennis te delen. Wouter heeft wat geschreven over EMDR en ontwikkelingen hierbinnen. Uiteraard legt hij de link naar LetsCo, om een goed beeld te geven van de (on)mogelijkheden van EMDR binnen begeleidingstrajecten.

We verwachten dat we met dit magazine jou ruimschoots kunnen voorzien van interessante informatie. We hopen dat je met plezier ons nieuwe magazine leest en er voordeel mee doet.

Wanneer je vragen of opmerkingen hebt, weet je ons te vinden!

Veel leesplezier!

EMDR

Wat is EMDR en hoe gaat LetsCo hiermee om?

Ik ga verder - na letsel

Hoe vergaat het Kelsey Eshuis na haar ongeval en de begeleiding door LetsCo - verder na letsel?

LetsCo!

Hoe ervaren de letsel-onderwijsdeskundigen de begeleiding van jongeren?

Ontwikkelingen

Welke actuele ontwikkelingen spelen zich momenteel af in onderwijsland?